
LAAT JE NIET BEPERKEN DOOR EEN HANDICAP!
Leer roeien met een beperking op Vidar
Ben jij (aankomend) student en heb je een beperking? Mooi! Dit is je kans om je nieuwe passie te ontdekken. Om deel te kunnen nemen richten we ons op mensen met een beperking die binnen de categorie PR2 of PR3 valt. Dit betekent dat je in ieder geval in staat bent je armen en rug te gebruiken om een roeihaal te maken. Dus kun jij bovenstaande punten afvinken van de checklist? Laat je dan niet beperken en leer roeien op Vidar! Op Vidar gaan we er samen voor zorgen dat jij het roeien en de vereniging kunt ontdekken op jouw eigen manier. Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Daarom nemen we je graag mee op deze ontdekkingsreis naar misschien wel een superleuke sport(omgeving) voor jou!
HOE GAAN WE DIT DOEN?
Zoals eerder benoemd, hangt de precieze invulling af van jouw beperking. We zullen samen aan de slag gaan met het roeien. De eerste halen zullen we in de bakken maken. Dit zijn oefen vlotten die een boot simuleren. Wanneer jij je er ook helemaal comfortabel bij voelt, stappen we samen de boot in en gaan we lekker een stukje peddelen!
VRIENDEN VOOR HET LEVEN BIJ VIDAR!
De Tilburgse Studenten Roeivereniging Vidar heeft naast het roeien tal van mogelijkheden om je actief in te kunnen zetten in het studentenleven. Je maakt er vrienden voor het leven en jouw beperking hoeft dit niet in de weg te staan. Voor meer informatie, stuur vooral een mail naar info@tsr-vidar.nl
ALS IK HIERAAN DEELNEEM, MOET IK DAN OOK LID WORDEN?
Maak je hier niet te veel zorgen over. In eerste instantie gaan we gewoon lekker beginnen met roeien. Vind je het dan supertof? Dan kun je altijd een lidmaatschap overwegen. Je hoeft dus geen lid te zijn of te worden om aan dit programma te kunnen deelnemen.
WIE ZIJN WIJ?
De Para-commissie is in 2020 opgericht met het idee om mensen met een beperking te laten zien dat er veel meer mogelijk is. Een beperking hoeft je niet tegen te houden in de roeisport, iedereen kan meedoen. We zijn vier enthousiaste studenten die zich inzetten om mensen over de drempel te helpen en een gave (studenten)tijd te laten ervaren.
NOOR VAN LINGEN
Ik ben in 2020 lid geworden van Vidar, in het tweede jaar van mijn studie. Ik was altijd al van plan bij een studentenvereniging te gaan, dus toen ik eenmaal in Tilburg studeerde, leek Vidar toch wel het beste bij mij te passen.
Vóór mijn studententijd heb ik nog nooit geroeid, dus ik had geen flauw idee of ik het zou kunnen, en of ik het überhaupt wel leuk zou vinden. Na een tijdje kwam ik er gelukkig achter dat het roeien mij prima af gaat, en dat het me dus ook lukt om mee te komen met de rest, ondanks mijn beperking. Nu, een half jaar later, ben ik echt heel blij dat ik hier lid ben geworden. Ik was nooit van plan serieus te gaan wedstrijdroeien, dus ik zit in de competitiesectie. Omdat ik ook erg van de feestjes en gezelligheid ben, is dit voor mij de perfecte keus.
Ik kijk nu al enorm uit naar de competitieweekendjes waar we samen gaan strijden voor de winst, om daarna de overwinning flink te vieren. Ik merk dat Vidar dé plek is waar je (top)sport en studentenleven kan combineren, dus ook als je niet persé alleen maar voor het roeien wil gaan is Vidar nog steeds een geweldige plek om jezelf te ontwikkelen, op welke manier je maar wil.

GEERT PROVOOST
In mijn eerste jaar bij Vidar ben ik begonnen in de reguliere wedstrijdselectie. Ik kreeg het helaas niet voor elkaar om de reguliere studenten bij te benen en eindigde uiteindelijk in de topC4. Dat is het hoogste niet-topsportniveau in het studenten-roeien.
Toch, het was geen topsport, ik bleef hongerig naar meer. Ik trainde individueel extra (ondersteund door coaches en bestuur) waarmee ik in de para-ploeg van de KNRB terechtgekomen ben. Ik train daarmee nu ongeveer tien keer per week, meestal in Amsterdam.
Als er een les te trekken valt uit mijn verhaal: ambitie is voor iedereen die bereid is ervoor te werken.
