DE ROEISPORT

Roeien is een échte studentensport, een sport om samen van te genieten op het water in de buitenlucht. Veel mensen leren de roeisport dan ook voor het eerst kennen in hun studentenjaren en zijn direct verkocht. Samen met je ploeg trainen en wedstrijden bezoeken, op competitief of recreatief niveau, is voor iedereen een geweldige ervaring. We kennen twee verschillende niveau’s roeien: wedstrijdroeien en competitieroeien.

Varsity 2017.jpg

WEDSTRIJDROEIEN

Heb jij de ambitie om te stralen als een ware olympische held? Dat kan binnen korte tijd in de roeisport! Bijna alle top-roeiers op de olympische spelen zijn pas begonnen met roeien in hun studententijd, dus ook voor jou is deze kans weggelegd. Het wedstrijdroeien doe je samen met je ploeggenoten op nationaal of zelfs internationaal niveau, waarbij je intensief traint om de rest van Nederland achter je te laten. Je bouwt gezamenlijk een sterke band op en haalt alles uit je tijd om jezelf op sportief vlak te ontwikkelen tot topatleet!

IMG_0356.JPG

COMPETITIEROEIEN

Wil jij samen met jouw ploeg sporten en genieten van de nodige weekenden weg en feesten? Dan is het competitieroeien perfect voor jou! Het competitieroeien varieert in het aantal keren trainen, je kunt dus helemaal zelf kiezen hoe competitief je het wilt maken. Samen met je ploeg stap je de boot in om lekker te sporten en deze training sluit je natuurlijk af met eten aan de waterkant en een prachtige feestavond samen met de rest van de vereniging. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om met mede- Vidraten zowel op het water als aan de bar de strijd aan te gaan tegen de rest van Nederland. Elk jaar organiseert Vidar het Heineken Openingstoernooi, de wedstrijd met het meest beruchte feest van het jaar. Check de aftermovie hieronder!